Tisztelt Gondviselők!
Tisztelt Kollégisták!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a kollégiumi bentlakással kapcsolatos aktuális tudnivalókról. Kérjük olvassák el figyelmesen!

- A kollégiumba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy érkezhet be. A megérkezéskor a tünetek esetleges meglétéről ki kell kérdeznünk a tanulókat, majd testhőmérés után (amennyiben nem éri el a 37,8 °C határértéket) lehet belépni a kollégiumba.

- Kollégiumba lépés előtt a kézfertőtlenítés minden alkalommal kötelező.

- A kollégiumban, zárt közösségi térben (ide nem értve a lakószobákat) a maszk használata kötelező.

- Mindenki csak a legszükségesebb dolgokat hozza magával otthonról, megelőzve ezzel a túlzsúfoltságot, így biztosítva a szobák rendjét és tisztán tarthatóságát. Nem elfogadható, hogy a rend hiánya megakadályozza a napi fertőtlenítő takarítást.

- Kérjük, hogy egymás szobáit ne látogassák!

- A nagyobb csoportosulások létrejöttét kerülni kell. A közös helyiségek (pl. étkező helyiség, fürdő- és illemhelyiség) használatakor térben és időben szükséges betartani a távolságtartás szabályait (kis létszám, 1,5 méter távolság).

- Rendkívül fontos a gyermekek által használt edények, evőeszközök, poharak, tálcák megfelelő tisztántartása és ezek elpakolása (szekrénybe), hogy a következő használatig ne szennyeződhessenek. A konyhában és a szobákban elöl hagyott mosatlan vagy elmosott edény nem lehet.

- Fontos a gyakori szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés! A közös helyiségek mindegyikében található virucid hatású kézfertőtlenítő.

- Egymás személyes holmijának vagy taneszközeinek használatát lehetőleg mellőzzék. Ha ez mégis szükséges, akkor kellő odafigyeléssel (pl. vonalzót fertőtleníteni) tegyék.

- Ha egy tanuló a kollégiumban tartózkodása során az új koronavírusra jellemző tüneteket mutat, őt azonnal elkülönítjük, a gondviselőt értesítjük, és kérjük tőle, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a tanuló gyerekorvosával, a további teendők ügyében.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Kollégiumvezető: Fehér Gábor
Telefon: 82/527-340 (119-es mellék)
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény neve: Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium

Az intézmény címe: 7400 Kaposvár, Szántó u.11.

Az intézmény honlapja: www.kapos-zichy.hu

Az intézmény e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény igazgatója: Surányi Péter, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény pályaválasztási felelőse: Mojzer Tamás

  Kollégiumi felvételi kérelem letöltése

 

 

A Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium kollégiuma Kaposvár belvárosának közvetlen közelében helyezkedik el. A vasútállomás és a buszpályaudvar is csupán 5 perc sétára van intézményünktől. A 100 leány és 52 fiú férőhely biztosítja a hozzánk érkező, elsősorban vidéki tanulók elhelyezését. Diákjaink egy fiú és egy leány szinten 4 ágyas szobákban laknak, mindkét szinthez tartozik mosdó, zuhanyzó, illemhelyiség, konyha és tanulószoba. A szobabeosztást a csoportvezető nevelőtanárok készítik el, figyelembe véve a tanulók illetve a szülők kéréseit. A tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez sok feltétel adott, úgymint ingyenes wifi használat, filmvetítési lehetőség, szakkörök, felzárkóztató foglalkozások, könyvtár, sportolási lehetőségek, uszoda- és színházbérlet igénybe vétele, továbbá lehetőség van más iskolák, kollégiumok által szervezett sport-és kulturális rendezvényeken való részvételre is. Az elhelyezés és a felügyelet a hétvégi rendezvényeken (Pl. Nárcisz-ünnep, Rippl-Rónai Fesztivál, természetjáró túrák) biztosított.

 

Felvétel a kollégiumba

A kollégiumba felvételt nyerni, a kollégiumi felvételi kérelem kitöltése után lehet. Minden tanuló kérheti kollégiumi felvételét (akár tanév közben is), aki felvételt nyert nappali középfokú oktatási intézménybe. A kérelemről az intézmény vezetője dönt, a 2011. évi CXC. Köznevelési Törvény 52. §-ának rendelkezései alapján. Az iskolánkba felvételt nyert tanulók, a beiratkozáskor közvetlenül is jelezhetik felvételi szándékukat. Más iskolában tanuló diákok személyesen vagy elektronikus úton kérhetnek formanyomtatványt, melyet aztán kitöltve visszajuttatnak hozzánk.

 

Az elbíráláskor mindenképpen figyelembe vesszük az alábbiakat:

-          tanulmányi eredmény,

-          lakóhelytől való távolság,

-          férőhely biztosítása iskolánk 9. évfolyamára felvett tanulói részére,

-          szociális rászorultság, valamint a gyámhatóság erre vonatkozó kérése.

 

A kérelem elbírálása után írásbeli értesítést küldünk a felvételről, a beköltözés időpontjáról és a legfontosabb tudnivalókról. A felvételi határozattal kapcsolatban 8 napon belül lehetőség van jogorvoslattal élni, melyet írásban kell benyújtani az intézményvezetőnek.

A kollégiumi jogviszony egy tanévre szól, az ellátás ingyenes, csak az étkezés térítésköteles.

Étkezési kedvezményre jogosultak azok a tanulók, akik:

-          rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak,

-          nagycsaládosok, tehát 3 vagy több gyermeket nevelnek,

-          tartós betegségükről vagy sajátos nevelési igényű helyzetükről határozattal rendelkeznek,

-          nevelésbe vételüket elrendelte a gyámhatóság,

-          utógondozói ellátásban részesülnek.

 

A kollégiumi tagság megszűnik:

-          a tanulói jogviszony megszűnésével (illetve tanév végén),

-          a kollégiumból való kizárást tartalmazó fegyelmi határozat esetén,

-          a szülő írásbeli kérésére, a szülő által megjelölt napon.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com