Kollégiumunk az iskola részeként vele közös épületben működik
Kaposváron, a Szántó utca 11. szám alatt.
 

 

Tájékoztató, a kollégiumi felvételt nyert 9-es tanulók részére 2020/2021

 

Tisztelt Gondviselők!
 Tisztelt Kollégisták!

  Az alábbiakban küldünk néhány fontos tudnivalót a kollégiumi beköltözéssel (és bent lakással) kapcsolatban, kérem olvassák el figyelmesen!

 
- A kollégiumba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy költözhet be. A beköltözésnél a tünetek esetleges meglétéről ki kell kérdeznünk a beköltöző tanulókat. Ennek dokumentálása és testhőmérés után lehet belépni a kollégiumba.
  
- Beköltözéskor egy szobában egyszerre csak egy család (egy háztartásban élő) tartózkodhat, a többiek pedig a kollégium előtt várakozzanak.
 
- Kollégiumba lépés előtt a kézfertőtlenítés minden alkalommal kötelező, szájmaszk viselése pedig ajánlott.  

- Mindenki csak a legszükségesebb dolgokat hozza magával otthonról a kollégiumba, biztosítva ezzel a szobák rendjét és tisztán tarthatóságát. A szobák rendjét a tavalyinál szigorúbban fogjuk ellenőrizni és szankcionálni, nem engedhetjük, hogy a rend hiánya megakadályozza a napi fertőtlenítő takarítást.

- Mindenki hozzon magával szájmaszkot, és kellő mennyiségű kézfertőtlenítőt!

- Kérjük, hogy egymás szobáit lehetőleg ne látogassák!

- Valószínűleg lesznek olyan intézkedések, melyek a nagyobb csoportosulások elkerülését szolgálják (pl. étkező helyiség, zuhanyzó és konyha használatával kapcsolatos szabályok), amelyek térben és időben nagyobb távolságot tesznek lehetővé a tanulók között. 
 
  - Rendkívül fontos a gyermekek által használt edények, evőeszközök, poharak, tálcák megfelelő tisztántartása és ezek elpakolása (szekrénybe), hogy a következő használatig ne szennyeződhessenek. A konyhában és a szobákban elöl hagyott mosatlan vagy elmosott edény nem lehet. 
 
- Fontos a gyakori szappanos kézmosás vagy fertőtlenítés!
 
- Egymás személyes holmijának vagy taneszközeinek használatát lehetőleg mellőzzék. Ha mégis szükséges, akkor kellő odafigyeléssel (pl. vonalzót fertőtleníteni) tegyék.

- Ha egy tanuló a kollégiumban tartózkodásakor az új koronavírusra jellemző tüneteket mutat, őt azonnal elkülönítjük, a gondviselőt értesítjük, és kérjük tőle, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a tanuló gyerekorvosával, a további teendők ügyében.
 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük! 

Kollégiumvezető: Fehér Gábor
Telefon: 82/527-340 (119-es mellék)
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény neve: Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium

Az intézmény címe: 7400 Kaposvár, Szántó u.11.

Az intézmény honlapja: www.kapos-zichy.hu

Az intézmény e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény igazgatója: Surányi Péter, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény pályaválasztási felelőse: Mojzer Tamás

 

Kollégiumi Felvételi Kérelem letöltése

 

Kollégiumi Felvételi Űrlap kitöltése

 

 

A Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium kollégiuma Kaposvár belvárosának közvetlen közelében helyezkedik el. A vasútállomás és a buszpályaudvar is csupán 5 perc sétára van intézményünktől. A 100 leány és 52 fiú férőhely biztosítja a hozzánk érkező, elsősorban vidéki tanulók elhelyezését. Diákjaink egy fiú és egy leány szinten 4 ágyas szobákban laknak, mindkét szinthez tartozik mosdó, zuhanyzó, illemhelyiség, konyha és tanulószoba. A szobabeosztást a csoportvezető nevelőtanárok készítik el, figyelembe véve a tanulók illetve a szülők kéréseit. A tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez sok feltétel adott, úgymint ingyenes wifi használat, filmvetítési lehetőség, szakkörök, felzárkóztató foglalkozások, könyvtár, sportolási lehetőségek, uszoda- és színházbérlet igénybe vétele, továbbá lehetőség van más iskolák, kollégiumok által szervezett sport-és kulturális rendezvényeken való részvételre is. Az elhelyezés és a felügyelet a hétvégi rendezvényeken (Pl. Nárcisz-ünnep, Rippl-Rónai Fesztivál, természetjáró túrák) biztosított.

 

Felvétel a kollégiumba

A kollégiumba felvételt nyerni, a kollégiumi felvételi kérelem kitöltése után lehet. Minden tanuló kérheti kollégiumi felvételét (akár tanév közben is), aki felvételt nyert nappali középfokú oktatási intézménybe. A kérelemről az intézmény vezetője dönt, a 2011. évi CXC. Köznevelési Törvény 52. §-ának rendelkezései alapján. Az iskolánkba felvételt nyert tanulók, a beiratkozáskor közvetlenül is jelezhetik felvételi szándékukat. Más iskolában tanuló diákok személyesen vagy elektronikus úton kérhetnek formanyomtatványt, melyet aztán kitöltve visszajuttatnak hozzánk.

 

Az elbíráláskor mindenképpen figyelembe vesszük az alábbiakat:

-          lakóhelytől való távolság,

-          férőhely biztosítása iskolánk 9. évfolyamára felvett tanulói részére,

-          szociális rászorultság, valamint a gyámhatóság erre vonatkozó kérése.

 

A kérelem elbírálása után írásbeli értesítést küldünk a felvételről, a beköltözés időpontjáról és a legfontosabb tudnivalókról. A felvételi határozattal kapcsolatban 8 napon belül lehetőség van jogorvoslattal élni, melyet írásban kell benyújtani az intézményvezetőnek.

A kollégiumi jogviszony egy tanévre szól, az ellátás ingyenes, csak az étkezés térítésköteles.

Étkezési kedvezményre jogosultak azok a tanulók, akik:

-          rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak,

-          nagycsaládosok, tehát 3 vagy több gyermeket nevelnek,

-          tartós betegségükről vagy sajátos nevelési igényű helyzetükről határozattal rendelkeznek,

-          nevelésbe vételüket elrendelte a gyámhatóság,

-          utógondozói ellátásban részesülnek.

 

A kollégiumi tagság megszűnik:

-          a tanulói jogviszony megszűnésével (illetve tanév végén),

-          a kollégiumból való kizárást tartalmazó fegyelmi határozat esetén,

-          a szülő írásbeli kérésére, a szülő által megjelölt napon.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com